Biografie


°3-11-1959 (naast 329000 andere babies)


In de 3de kleuterklas verklaart de juf: hij is links en hij heeft talent
In het eerste leerjaar leer ik rechts schrijven, het resultaat laat niet lang op zich wachten: ik ga verder door het leven met 2 linkerhanden


1967: Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band wordt losgelaten op de wereld en ik ga naar de muziekschool. Blokfluit lukt nog net, gitaarspelen met 2 linkerhanden lukt niet. Herbronning dringt zich op.


Eind 1971 krijg ik van mijn Bomma mijn eerste singletje cadeau: de vogel van Tim Visterin.


Eind 1972 koop ik mijn eerste lp: Slade Alive. Luide gitaren, bonkende drums, een stem als een misthoorn. De wereld ziet er plots helemaal anders uit.


Tijdens mijn middelbare schoolgaande jeugd erkent mijn tekenleraar mijn talent maar stelt ook een bepaalde nonchalance vast.
In 1974 koop ik, met mijn zorgvuldig opgepotte spaarcenten, de Psychomodo van Steve Harley en Cockney Rebel. Mijn moeder bekijkt de lp-hoes en vreest het ergste.


1977: ik kies voor een beroep waar het niet opvalt 2 linkerhanden te hebben: kinesitherapeut. Tijdens mijn studies amuseer ik mijn klasgenoten met tekeningen allerhande, meestal grappig bedoeld. Kama is nooit ver weg. Anatomie is mijn favoriete vak.
Mijn platencollectie groeit. Lp's worden beluisterd, recensies worden gelezen, platen kopen wordt een zorgvuldig gekoesterde afwijking.Vanaf 1985 komen cd's op de markt, geen ontkomen aan.


Eenmaal afgestudeerd, werkend en totaal ongesettled, ga ik naar de academie te Brugge. Ik volg er 5 jaar schilderkunst en na een kleine onderbreking 2 jaar tekenkunst. Ik kan niet tekenen of schilderen zonder muziek, mijn collega's kunstenaars kunnen dit soms appreciëren.


Door het digitaal tijdperk verdrievoudigt de toevoer aan muziek.


Mijn vrouw werkt als creatief therapeute in een psychotherapeutisch centrum.


Sporten blijkt ook leuk en geen atelier hebben een uitvlucht om even niet creatief te zijn.


In 2012 zijn er geen excuses meer: het atelier is af, de doeken staan klaar te midden van de gigantische muziekcollectie en de conditie begint te haperen. De potten verf worden open gedraaid, de verfgeur opgesnoven en de penselen doen de rest. Iedere plaat, iedere cd, elk bestaand schilderij en elke biografie vertellen een verhaal.
Deze verhalen inspireren me.